Flotte blomster, vandekande og en lille skovl i en flot have

3 måder du kan opgradere din have på

For mange mennesker er haven et sted, hvor de slapper af og restituerer af efter en lang dag. Det giver os mulighed for at komme i kontakt med naturen, og det giver os en chance for at nyde frisk luft og sollys. Men haver kan også spille en vigtig rolle for vores mentale sundhed. Undersøgelser har vist, at det at tilbringe tid i naturen kan mindske stressniveauet, forbedre humøret og øge den kognitive funktion. Hvis man har en have, der har fået lov at forfalde, eller blot består af en stor græsplæne, så er det faktisk ikke så svært at opgradere den og gøre den til din egen private oase, hvor du kan nyde den friske luft, solen, samtidig med at du slapper af. Det kan også være et godt sted at underholde gæster og grille lækker mad, når det er sommer. Hvis du vil vide hvordan du kan opgradere din have, får du 3 gratis tips her.

1) Byg en terrasse

En god måde at opgradere sin have på, er ved at bygge og installere en terrasse. Det er ikke det sværeste projekt at gå i gang med selv og hvis man ikke har evnerne, kan man også hyre fagfolk til at udfører arbejdet for en. Fordelene ved at have en terrasse er mange. Det kan blive et hyggeligt samlingssted for din familie og dine venner og et sted, hvor man kan slappe af ligesom det er oplagte at grille om sommeren. Hvis du vil bygge selv, kan du bruge byggeribloggen.dk til at finde inspiration, råd og vejledning.

2) Byg en pool

Her er der sikkert mange der tænker, at det koster det samme som ens hus at få bygget en pool, men sådan behøver det faktisk ikke at være. Der er mange måder man kan bygge en pool på og hvis man blot ønsker et sted hvor man kan køle af om sommeren og hvor børnene kan få lov at plaske rundt, så kan det gøre forholdsvis billigt. Man kan enten bygge en ramme om en eksisterende pool, eller grave et hul, som man beklæder med en presenning.

3) Byg et bålsted

Et projekt der er mere overkommeligt, især for folk uden den store erfaring, er at bygge et bålsted. Det kræver blot at man fjerner græs og laver en cirkel med nogle sten. Så har man et bålsted og et sted man kan samles og hygge eller lave snobrød sammen, som familie, eller sammen med vennerne.

Scroll to Top